+386 40 853 576

PLAVALKE IN PLAVALCI BISER PIRANA NASTOPILI NA MEDNARODNEM PLAVALNEM MITINGU POMLAD V MARIBORU

V Mariboru se je 14. aprila 2018 odvijal 12. MM Pomlad, na katerem so tekmovale plavalke in plavalci iz šestih evropskih držav. Plavalnega mitinga se je udeležilo tudi štirinajst plavalk in plavalcev plavalnega kluba Biser Piran. Biser Piran so zastopali  Sonča Frelih Uhelj, Taša Vižman, Eli Filipčič, Astra Babnik, Mateja Švonja, Matic Turk, Yanick Filipčič, Maj Brlek, Enei Krumpak, Roy Krumpak, Vito Antolovič, Anže Ajlec, Matteo Kersikla in MarcelPrimožič. Večina plavalk in plavalcev je odplavala nove osebne rekorde v 50m bazenih, nekaterim pa se je tudi uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce v svojih starostnih kategorijah. Tako je Astra Babnik v disciplini 50m prosto osvojila tretje mesto, v disciplini 200m mešano pa je osvojila drugo mesto. Eli Filipčič je osvojila drugo mesto v disciplini 100m delfin, Mateja Švonja pa je osvojila prvo mesto v disciplinah 100m in 200m hrbtno ter drugo mesto v disciplini 50m prosto. Anže Aljec je osvojil drugo mesto v disciplini 200m prosto in tretje mesto v disciplini 400m prosto. Maj Brlek je osvojil tretje mesto v disciplini 50m hrbtno, Matteo Kersikla pa je osvojil prvo mesto v disciplini 50m hrbtno. Matic Turk je osvojil dvakrat tretje mesto in sicer v disciplinah 50m prosto in 200m prosto, Marcel Primožič pa je osvojil prvo mesto v disciplini 50m delfin.

Primožič Marcel, sicer mladinski državni reprezentant, se je v okviru Plavalne zveze Slovenije udeležil tudi Multinations junior swimming meet 2018, ki je potekal v Grazu zadnji vikend v mesecu marca, kjer so nastopili plavalci iz enajstih evropskih držav. V disciplini 400m prosto je osvojil drugo mesto, v disciplini 200m prosto pa je osvojil prvo mesto in odplaval nov mladinski državni rekord.

Tri tedne kasneje je v Kranju potekalo Absolutno državno prvenstvo, na katerem so si plavalke in plavalci prizadevali odplavati norme za večja tekmovanja. Marcel Primožič si je prizadeval odplavati normo za uvrstitev na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo letos v Helsinkih na Finskem, kar mu je tudi uspelo, hkrati pa je ponovno odplaval nov mladinski rekord v disciplini 200m prosto. Na tem tekmovanju je plavalni klub Biser Piran zastopala tudi Mateja Švonja, ki je odplavala osebne rekorde v treh disciplinah 50m, 100m in 200m hrbtno. Zanjo je bila to tudi zadnja tekma v letošnji plavalni sezoni za plavalni klub Biser Piran, saj se avgusta odpravlja na študij v ZDA.

Marcel Primožič se je po absolutnem državnem prvenstvu udeležil še dveh plavalnih tekem kot mladinski reprezentant Slovenije in sicer na tekmi Energy standard Cup, ki je potekal v Lignanu in na Balkanijadi, ki je potekala v Sarajevu. V Lignanu je slovenska plavalna reprezentanca nastopila skupaj s srbsko plavalno reprezentanco kot ena ekipa z nazivom »Balcan tide«. Marcel Primožič je skupaj s tremi plavalci iz srbske reprezentance osvojil drugo mesto v štafeti 4 x 200m prosto. V Sarajevu je Marcel Primožič osvojil dva tretja mesta in sicer v disciplinah 200m in 400m prosto.

Plavalni klub Biser Piran

Sledi nam